Vanedannende medicin

Hvis du er i behandling med beroligende medicin, sovemedicin eller stærk smertestillende medicin indeholdende morfin, så er dette vigtig information for dig.

I Nordhuset vil vi arbejde aktivt for, at du ikke udvikler afhængighed af den medicin, vi behandler dig med, og at du ikke udvikler uhensigtsmæssige bivirkninger. Denne risiko er overvældende stor, hvis du behandles med et middel i benzodiazepin-gruppen, eller hvis du tager medicin, som indeholder morfin eller morfinlignende stoffer.

Vi vil altid kun starte behandling med vanedannende midler af kort varighed og med hyppig evaluering af effekt og bivirkninger.

Såfremt du har været i behandling med et vanedannende middel i længere tid, vil vi se dig til kontrol af denne behandling regelmæssigt, og vi vil sikre os, at fornyelsen af dine recepter altid sker rettidigt, så et accelereret forbrug af medicinen undgås.

Lider du af kroniske smerter og er i fast behandling med morfin eller morfinlignende stoffer, kan du blive tilbudt omlægning af denne behandling i specialistregi, eksempelvis i en tværfaglig smerteklinik.